- een lege tafel - nieuwe gedichten - gedachten over poŽzie - een plek om aan te schuiven - een lege tafel -
 
 

www.eenlegetafel.nl

poŽziewebsite van

Eric van Loo

 

 

2007 :                                                                  (2006: zie hieronder)
Publieksprijs poetry-slam Zeist !!! Het mooie weer had maar weinig mensen naar de Poetry Slam in Zeist gelokt 14 oktober jl. Toch was het een sfeervolle middag, met mooie poŽzie. Winnares was Kaatje Wharton uit BelgiŽ. Als winnaar van de publieksprijs ga ik ook door naar de finale op 13 april 2008. (Lees ook het interview met Jantsje de Boer n.a.v. mijn aanmelding.)
Op uitnodiging van de Dichtersgroep Woerden trad ik zondag 18 november 2007 op als gastdichter in het poŽziecafť in Woerden. Tijd: 14.00 Ė 16.30  Plaats: Het Kasteel in Woerden, Zaal der Kunsten (zolder).
De aangekondigde poŽziegroep in Utrecht is van start gegaan. In een groep van 4 ŗ 6 deelnemers zullen we ons elke twee maanden buigen over nieuw werk.
Zondagmiddag 9 september 14.00-17.00 deed ik mee aan de poŽzie-estafette op het terras van het Louis Hartlooper Complex (Ledig Erf). Dit omdat mijn inzending voor de HC-trofee ook dit jaar door de jury genomineerd is. Ongeveer dertig inzenders waren uitgenodigd voor de poŽzie-estafette in Hoog Catharijne op 8 september of op 9 september op het Ledig Erf.
Nog geen abonnee van Meander? Lees hier het interview dat maart jl. in dit e-zine is verschenen!
Voor de Wedstrijd 'Utrecht over Utrecht' heb ik 6 gedichten ingestuurd. Het gedicht 'De stad is niet meer van mij' is kort besproken in het AD/Utrechts Nieuwsblad van 11 mei jl. Op het film- en literatuurfestival van zondag 17 juni in het Louis Hartloopercomplex heb ik het gedicht "Leidsche Rijn" voorgedragen. Zie: Utrecht over Utrecht voor het winnende gedicht van Marleen van Geffen.
Zaterdagavond 16 juni heb ik deelgenomen aan het eerste Podium Plankenkoorts in Houtzaagmolen 'De Ster' in Lombok. Klik hier voor een impressie van de avond. Volgende Podium Plankenkoorts: 10 november a.s.
ZinderZlam is achter de rug. Een illusie armer, maar een ervaring rijker. Mijn krantenvers, 'Een ongemakkelijk gedicht', werd door de jury geroemd. Een dag later bleek het zelfs  hyperactueel, met de Oscar voor 'Un inconvenient truth'. Maar het was niet genoeg voor een tweede ronde.
Lees het gedicht 'Podium', voor een impressie van de middag!
Zondagmiddag 14 januari heb ik meegedaan aan de Poetry Slam Zeist. 8 dichters streden in 2 rondes van elk 3 minuten per dichter om een plaats in de finale in april. Winnaar was David Boelee uit Rotterdam, die qua vaart en presentatie ver boven de anderen uitstak. Ik kwam ťťn stem tekort voor de tweede prijs, die ook toegang gaf tot de finale. Die eer viel nu ten beurt aan Saskia van den Heuvel. De finale is 15 april a.s. 14.30 in De Schavuit, Steijnlaan 12, Zeist. Zie verslag (overigens ben ik nog geen sluiers in mijn gedichten tegengekomen).
23 januari jl. heb ik deelgenomen aan de Masterclass van Diana Ozon op de gedichtendagavond van de Nieuwegeinse schrijversgroep 'Beeldspraak'.
Vanwege eerdere nominaties in de jaarlijkse Utrechtse bibliotheekwedstrijd (zie eerste twee gedichten hiernaast) heb ik op de gedichtendagavond 25 januari jl. in de Centrale Bibliotheek te Utrecht enkele gedichten mogen voordragen. Twee van de drie prijswinnaars kwamen dit keer uit BelgiŽ - en ik maar denken dat het een wedstrijd was voor Utrechtse amateurs.
 
2006 :                                                                  (2007: zie hierboven)
In het novembernummer 2006 van De Blauwe Engel, een Vlaams literair tijdschrift, zijn 3 gedichten van mij gepubliceerd, o.a.  De regels van het spel en Vriend.
12 december jl. heb ik voorgedragen op het Open Podium van de Nieuwegeinse schrijversgroep 'Beeldspraak' (ook wel: 'Opspraak'). Meer info: www.opspraak.net
8 November jl. vond in het kader van het Festival Mooie Woorden een poŽzieavond in Boek2 plaats. Voor een aandachtig publiek droegen Alexis de Roode, Jelmer Soes en ondergetekende eigen werk voor in het sfeervolle antiquariaat aan de Voorstraat. Tussendoor vertolkte Leine enkele schitterende songs op gitaar. Lees ook het verslag op www.boek2.nl.
 
Het gedicht 'De regels van het spel', ook op deze site te vinden, is zondag 22 oktober j.l. verschenen in Meander. Neem een (gratis) mailabonnement, of steun Meander voor maar Ä11,- per jaar!
 
De PoŽzie-Estafette in Hoog Catharijne zaterdag 14 oktober jl. was een groot succes! Samen met een aantal andere genomineerden voor de HC-trofee (literaire prijs van SLAU en Festival Mooie Woorden, uitreiking 22 oktober a.s.) heb ik enkele gedichten voorgedragen in Hoog Catharijne. Op een bakfiets nota bene, onder aanvoering van dichter Alexis de Roode en fluitist Arjan Witte (Spinvis). Het was een inspirerende middag, meer vanwege de onderlinge contacten dan vanwege de aandacht van het publiek, dat toch vooral op de materiŽle zaken was gericht.
Inmiddels is duidelijk, dat ik helaas niet in de prijzen ben gevallen voor de HC-trofee. Voor meer informatie: zie www.slau.nl
 
Mijn gedicht 'Merkstenen' stond najaar 2006 op het Open Podium van www.inhetlabyrint.nl, de poŽziewebsite van Ceciel Boudewijn.

 

 
Nog meer Oude Berichten (2008 en 2009)