een lege tafel - nieuwe gedichten - gedachten over poŽzie - een plek om aan te schuiven
 
 

 

 

 

home

gedicht 'vandaag'

 
 
Uit het interview door Jantsje de Boer, SlamZeist 2006/2007


Welke hedendaagse dichter/slammer zou je wel eens willen ontmoeten en waarom?
Ik zou graag Leo Vroman of Gerrit Kouwenaar willen ontmoeten, omdat ik grote belangstelling heb voor het werk van oudere dichters. Zij zijn als geen ander in staat te verwoorden hoe het is om oud te zijn, oog in oog te staan met, de balans op te maken enz. Vroman en Kouwenaar tonen daarbij een bijzondere levensvisie en innerlijke kracht, en weten zelfs nieuwe wegen in te slaan, ver van de geraniums.
 
Hoe zou je het genre willen omschrijven waarin jij dicht?
Eigentijds verstaanbare poŽzie. Ik ben geen echte slammer, maar houd me ook verre van complexe of hermetische poŽzie. Ik streef naar begrijpelijke, open poŽzie die bij herhaalde lezing steeds meer prijs geeft, maar ook op een podium goed tot zijn recht komt.
 
Heb je belangrijke themaís in je werk?
Stilte, vertraging, beschouwelijkheid. De dingen de dingen laten zijn.

 

Wat is jouw innerlijke noodzaak om te schrijven?
Zoeken naar evenwicht. Zoeken naar antwoorden, of misschien alleen maar naar nieuwe manieren om oude vragen en themaís vorm te geven.
Het schrijven op zich is elke keer weer een uitdaging en zoektocht. Ik hecht erg aan de waarde van het schrijven op zich, daar gaat iets heilzaams van uit. Het schrijven (en lezen) van poŽzie heeft een meditatief aspect, wat in deze tijd van almaar meer makkelijk verloren dreigt te gaan.
 
Heb je dicht- of schrijfvoorbeelden?
Rutger Kopland, Martinus Nijhoff, Esther Jansma, Ingmar Heytze, Frank Boeijen (ahum), Miriam van hee.