terug

 

 

Vicky Francken (1989) uit Boxmeer heeft de Meander Dichtersprijs 2008 gewonnen. De lezers en donateurs van Meandermagazine kozen de winnares uit zes genomineerden.

 

 
Vicky Francken     Foto: Rainier R. Isendam
Bij overname foto fotograaf vermelden a.u.b.
De literaire site Meander [meander.italics.net] presenteerde in 2006 en 2007 43 talentvolle dichters in de rubriek Dichters [meander.italics.net/dichters].
In december kozen medewerkers van Meander daaruit de beste zes. Vervolgens kozen lezers en donateurs via een online stemming daaruit hun favoriet. Vicky Franken kreeg 36% van de stemmen. Eric van Loo werd tweede met 23% van de stemmen, en Hedwig Selles derde met een op de vijf stemmen.
Het is de eerste keer dat de Meander Dichtersprijs werd georganiseerd. De prijs bestaat dit keer uit een geldbedrag van 175 euro.
Vicky Francken wordt op 3 februari a.s. gehuldigd tijdens Het PoŽziepodium Ongehoord [www.ongehoordrotterdam.nl] in Rotterdam.

Vicky Francken won eerder al de Write Now publieksprijs 2006 en kreeg de Doe Maar Dicht Maar-oeuvreprijs 2007 (voor drie gedichten). Zij behaalde een tweede prijs in De Gouden Flits 2006, Kunstbende 2007 en de literaire wedstrijd van tijdschrift 'Met Andere Zinnen'.
Francken komt uit Boxmeer en studeert Franse taal en cultuur aan de universiteit van Utrecht.
De gedichten waarmee ze de Meanderprijs 2008 wint en een interview met haar zijn te vinden op het adres meander.italics.net/dichters/dichter.php?txt=3013.

Zie voor verdere informatie over de wedstrijd: meanderwedstrijd.info/dichtersprijs2008 en/of stuur een mail aan dp2008@meandermagazine.net.
De literaire site Meander [meander.italics.net] is opgericht in 1995 en publiceerde tot nu toe zo'n 1500 gedichten, geselecteerd door een redactie, meer dan 500 poŽzierecensies, en andere artikelen. Het per e-mail verspreide Meandermagazine [meandermagazine.net] wordt elke twee weken toegestuurd aan meer dan 5000 abonnees.
Meander wordt financieel mogelijk gemaakt door donateurs van de Stichting Literatuursite Meander en door adverteerders.

 
U krijgt dit bericht omdat u of uw organisatie zich bezighoudt met poŽzie. Alhoewel we zelden berichten als deze versturen is het mogelijk dat u er geen behoefte aan heeft. Stuur dan een reply op deze mail met als onderwerp: Stoppen.

Wellicht kunnen we voor uw organisatie iets betekenen. Als u een activiteit op poŽziegebied organiseert, kunt u een bericht sturen naar het e-mailadres nieuws@meandermagazine.net. Als de ruimte het toelaat vermelden wij het in de nieuwsrubriek van Meandermagazine en bereikt u daarmee onze ruim 5000 abonnees. Het kost niets.